top of page
Search
  • Writer's pictureRALUCA ANDREEA FORȚ

M1 Tema 34 - Language please!

Cum adaugi o limbă pentru tastatură în Windows 10:

1. Deschide aplicația Setări apăsând tastele Windows + I și apasă pe „Oră și limbă”.


2. În coloana din stânga, apasă pe fila Limbă, iar, în dreapta, caută limba de tastatură pe care ți-o dorești în secțiunea Limbile preferate. Lista Limbile preferate arată limbile instalate pe dispozitivul tău cu Windows 10. Dacă limba de introducere pe care o vrei apare în această listă, treci la capitolul următor pentru a decide dacă vrei să folosești pentru ea un șablon de tastatură standard. Însă, dacă nu o găsești în listă, apasă pe opțiunea „Adăugați o limbă”

3. Se deschide o listă cu toate limbile disponibile în Windows 10, în ordine alfabetică. Poți derula prin ea, deși este posibil să dureze mult până găsești limba pentru tastatură pe care o vrei.

4. Pe pagina „Instalează caracteristicile de limbă”, poți vedea opțiunile disponibile pentru limba selectată. „Caracteristicile lingvistice opționale” menționate mai sus ocupă spațiu pe hard disc. Dacă nu ai nevoie de ele, sfatul nostru este să scoți bifa din dreptul lor. Însă, dacă vrei să scrii în limba aleasă, asigură-te că opțiunea „Tastare de bază” este afișată sub „Caracteristici lingvistice necesare” și, apoi, apasă pe Instalare.

5. Poate dura puțin ca limba de tastatură să fie descărcată și instalată în Windows 10. Apoi, o poți vedea în pagina cu setări de Limbă, sub Limbile preferate.

Pictograma „Tastare de bază”(abc) arată că este deja adăugată ca limbă de introducere în Windows 10. Însă, înainte de a explica cum schimbi limba tastaturii în timp ce tastezi, hai să setăm șablonul tastaturii.


Cum adaugi un șablon de tastatură pentru o limbă:


1. Șablonul tastaturii controlează ce litere și simboluri din limba selectată sunt asociate fiecărei taste. Deși majoritatea utilizatorilor nu consideră, probabil, că acest aspect contează prea mult, un șablon confortabil poate ajuta când petreci o bună bucată din timp tastând. În setările de Limbă, apasă pe una dintre limbile de introducere și apar niște butoane adiționale sub ea. Apoi, accesează Opțiuni.

PONT: Poți apăsa și pe butonul Eliminare din dreapta pentru a șterge imediat limba limba de tastatură din Windows 10.


Secțiunea Tastaturi afișează șablonul actual pentru limba selectată. Pentru mai multe alternative, apasă pe butonul „Adăugați o tastatură”.

2. Asta deschide o fereastră pop-up, care afișează, în partea de sus, orice șabloane de tastatură alternative pentru limba ta. În Windows 10, există mai multe șabloane de tastatură pentru română, dar numărul de opțiuni disponibile depinde de limba de introducere. În plus, chiar dacă toate opțiunile afișate pentru limba noastră se bazează pe șablonul de tastatură clasic QWERTY, este posibil să dai și peste alte configurații - de exemplu, un șablon popular pentru Statele Unite este configurația DVORAK. Apasă pe opțiunea dorită.


Cum schimbi între limbile de tastatură din Windows 10:

1. Ai mai multe opțiuni pentru a schimba limba tastaturii din Windows 10 când vrei tu. Cea mai evidentă este bara de limbă, pe care o poți accesa ușor din Zona de notificare. De îndată ce adaugi mai multe de o limbă de tastatură, apare o pictogramă lângă ceas, care arată o abreviere a limbii actuale de introducere - în cazul nostru, ENG de la engleză. Apasă pe ea.




TEXT


Pentru a înţelege expunerea, poate fi util să vă gândiţi la aparatul foto ca la un instrument de colectare a luminii. Expunerea este pur şi simplu cantitatea de lumină care pătrunde în aparatul foto. Dacă pătrunde prea puţină lumină, imaginea va fi întunecată sau subexpusă. Dacă intră prea multă lumină, imaginea va deveni prea luminoasă sau supraexpusă.

Lumina ambiantă este reflectată de obiectele şi suprafeţele dintr-o scenă, iar obiectivul dumneavoastră o canalizează prin aparatul foto şi către senzor – astfel este creată imaginea. În modul Automat sau Scenă, aparatele foto Canon pot să stabilească foarte bine cantitatea optimă de lumină pentru o expunere echilibrată, dar putem avea o mai mare libertate creativă dacă preluăm noi înşine controlul.









14 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page